ster De Dag ster Masterclass ster Deelnemers ster Kick-Off ster Sponsoren ster ContactTwitter

 

Welkom

De Groote Sociëteit, opgericht op 1 oktober 1760, bestond  in 2010 tweehonderdvijftig jaar. Vanaf het begin van de oprichting heeft het cultuuraspect altijd centraal gestaan. In het kader van dit jubileum zijn een aantal  festiviteiten voor de jeugd georganiseerd door de Stichting Groote Societeit Jeugd & Cultuur, speciaal opgericht om het motto “De Groote Societeit bouwt aan de toekomst van haar verleden” handen en voeten te geven door culturele projecten voor de jeugd te organiseren in de periode 2010-2018.

Binnen deze doelstelling heeft de Stichting Groote Sociëteit Jeugd en Cultuur een aantal activiteiten opgestart waarvan op 26 januari 2019 zal plaatsvinden: "De Grande Finale"


"De Grande Finale" zal moeten laten zien  dat De Maastrichtse Jeugd  danst, zingt, musiceert en spreekt “  en op deze manier cultuur ontwikkelt en bouwt aan de toekomst van het culturele verleden van Maastricht.

Programma 26 januari 2019

11.15 u. Ontvangst van de deelnemers en gasten in de Groote Sociëteit op het Vrijthof.

11.45 u. Welkomstwoord door de president Groote Sociëteit en de Voorzitter St. Jeugd & Cultuur.

11.50 u. Harmonie Kunst Door Oefening arriveert en geeft een serenade bij de Groote Sociëteit en maakt aansluitend  samen met de deelnemers een rondgang door de stad .

12.20 u. Afsluitende serenade  voor het Theater aan het Vrijthof.

13.00 u. Masterclasses in het Theater aan het Vrijthof

15.00 u.  Lunch.

16.00 u.  Optredens van de deelnemende verenigingen  en tot slot De Grande Finale op de magistrale Bolero van Ravel  Bij  de opening door de voorzitter wordt het beeld van Erik Kierkels getoond en krijgt een prominente plaats tijdens de voorstelling.

17.15 u. Afsluiting met dankwoord door de voorzitter

17.30 u. Aangeklede borrel voor de genodigden in de Groote Sociëteit. Het beeld van Erik Kierkels zal door de voorzitter overhandigd worden aan de president van de  Groote Sociëteit.

ster Home ster De Maastrichtse Jeugd Zingt ster De Maastrichtse Jeugd Musiceertster De Maastrichtse Jeugd danst